Informatii Retur

Politica de Retur

POLITICA DE RETURNARE ȘI RAMBURSARE

Ultima actualizare: 15.04.2023

Vă mulțumim pentru achiziția dumneavoastră. Dacă nu sunteți complet mulțumit, puteți returna produsul pentru o rambursare completă, cu excepția taxelor de transport.

Vă rugăm să cititi mai jos pentru mai multe informații despre politica noastră de returnare.

RETURNĂRI

Perioada de exercitare a acestui drept de către consumator sau utilizator va fi de 14 zile calendaristice, conform legii române OG34/2014. care se va calcula de la data primirii produsului de către cumpărător.

Costurile generate de returnarea produsului vor fi suportate de către cumpărător.

În conformitate cu cele de mai sus, solicitantul acceptă și face uz de Dreptul de Retragere, așa cum este reglementat de legile românești în vigoare.

Toate retururile trebuie să fie stampilate de un curier în termen de paisprezece (14) zile de la data primirii produsului de către cumpărător. Toate articolele returnate trebuie să fie în stare nouă și nefolosită, cu cutia de ambalaj sigilată și cu toate etichetele originale atașate, cu excepția produselor defecte/deteriorate.

Care sunt motivele pentru o returnare?

  • Dacă doriți să returnați comanda în termen de 14 zile de la primirea acesteia.
  • Dacă produsul este în garanție. Dacă produsul este defect.
  • Dacă produsul primit prezintă daune cauzate de transport.

PROCESUL DE RETUR

Pentru a returna un articol, vă rugăm să trimiteți un e-mail la serviciul clienți la adresa contact@ottomil.com pentru a obține un număr de autorizație de returnare a mărfii (RMA). După primirea unui număr RMA, plasați articolul în siguranță în ambalajul original și trimiteți returul prin poștă la următoarea adresă:

Arabellmil Srl – Bulevardul Cloșca nr. 85 Satu Mare

Cumparatorul este responsabil pentru toate taxele de trasnport a returului. Vă recomandăm  să folosiți o metodă de urmărire a coletului.

RAMBURSĂRI

După primirea returului și inspectarea stării articolului, vom procesa rambursarea. Vă rugăm să acordați între 1 și 5 (cinci) zile de la primirea articolului pentru a inspecta produsul, apoi vom procesa rambursarea în maximum 5 zile lucrătoare. Întregul proces de inspecție și rambursare poate dura până la maximum 10 (zece) zile lucrătoare. Rambursările pot dura până la 30 de zile pentru a apărea pe extrasul de cont al cardului dvs. de credit, în funcție de compania de carduri de credit. Vă vom anunța prin e-mail atunci când returnarea dvs. a fost procesată.

Produsele nu pot fi returnate dacă sunt desigilate, cu excepția cazului în care produsul este defect sau deteriorat.

În cazul produselor defecte sau deteriorate, vă rugăm să ne contactați la datele de contact de mai jos pentru a aranja o rambursare.

Clientul va primi o rambursare integrală a produsului. Costurile de expediere, dacă există, nu vor fi rambursate, cu excepția cazului în care produsul este defect. In acest caz toate costurile, inclusiv cele de expediere, vor fi rambursate.  

Care este limita de timp pentru garanția unui produs?

În general garanția produselor este de 2 ani (respectiv 30 de zile pentru hainele de lucru), dar va depinde de politica fiecărui producător. Garanția începe de la data facturii.

Cât durează procesarea unei cereri de garanție?

Perioada pentru acest proces este, în general, între 1 și 5 zile lucrătoare, însă facem întotdeauna tot posibilul pentru a accelera procesul.

Care este termenul limită pentru retururi?

  • 14 zile Dacă ați cumpărat un produs, l-ați primit, dar nu îl doriți.
  • 2 ani dacă este vorba de un produs în garanție care nu funcționează(respectiv 30 de zile pentru hainele de lucru).
  • 24 de ore pentru daune de transport.

Cum îmi primesc banii înapoi?

Vor fi returnați pe același card bancar pe care l-ați folosit pentru a face achiziția. În cazul în care ați achitat comanda Cash la Livrare, vom transfera suma în contul dumneavoastră bancar, din acest motiv, va trebui să ne furnizați informațiile necesare. 

Există articole care nu pot fi returnate?

Da, există unele produse care nu pot fi returnate. Produse fără ambalajul original, care au fost deschise sau care nu au sigiliul original. Produsele deteriorate sau incomplete nu pot fi returnate.

Se poate schimba un produs cu altul?

Nu. Pentru toate produsele primite, fie ca retur, fie în garanție se procesează mai întâi plata, iar după primirea sumei în soldul dvs. puteți aranja o altă achiziție.

Cum pot returna două sau mai multe articole din aceeași comandă sau din comenzi diferite?

Adăugați articole din comenzi diferite sau din aceeași comandă și gestionați o singură returnare.

Trebuie să păstrez ambalajul original?

Necesitatea de a păstra ambalajul original pentru a procesa garanția este clar menționată pe site. Păstrați produsul în ambalajul său original și puneți-l într-o altă cutie. În acest fel, acesta va fi protejat în timpul transportului. De asemenea, trebuie să includeți toate accesoriile.

Am primit un pachet care a fost manipulat sau a fost lovit

În unele ocazii, spre marele nostru regret, un pachet suferă daune în timpul transportului care afectează articolele din interior. Dacă ați găsit un pachet deteriorat sau care prezintă semne că a fost manipulat și produsele din interior sunt afectate, ne vom ocupa imediat de el . Vă rugăm să gestionați returnarea indicând ca motiv “Produsul sau comanda a ajuns deteriorat/manipulat”, iar noi ne vom ocupa de tot. Țineți cont de faptul că o cutie de carton ar fi putut fi lovită, dar produsele din interiorul ei sunt în stare perfectă. Motivul ambalajului este acela de a proteja produsele, așa că trebuie să deschideți cu atenție cutia și să verificați dacă conținutul este în stare perfectă. Dacă nu există daune fizice, nu există niciun motiv pentru a declara un incident de transport. Este important sa faceti fotografii ale cutiei exterioare pentru a verifica starea în care ați primit transportul, pentru a procesa orice reclamație.

ÎNTREBĂRI

Dacă aveți întrebări cu privire la politica noastră de returnare, vă rugăm să ne contactați la: 0040 773306306142 contact@arabellmil.com

Bulevardul Cloșca nr. 85
Satu Mare
Romania